• 480min
  • 4 personen

Deze herfstsalade van rauwe, rode biet en knolselder heeft lekkere zoete toetsen van granaatappelpitjes en gekarameliseerde walnoten.

Voor de salade  

 

  • 1/2 knolselder (afhankelijk van de grootte)
  • 3 rode bieten
  • 1 granaatappel
  • platte peterselie
  • 2 stronken roodlof of raddichio  

 

Voor de dressing

 

  • 3 eetlepels tahini  
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuif za’atar
  • 1 theelepel graanmosterd    

 

Voor de gekarameliseerde walnoten

 

  • handvol walnoten
  • 1 eetlepel maple syrup    
  1. Week de walnoten 8u in koud water. Giet het weekwater weg en spoel na. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de maple syrup onder de walnoten en laat roosteren tot de krokant zijn.

  2. Schil de bieten en knolselder en snij ze in fijne slierten met een mandoline of keukenrobot. Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een romig geheel.

  3. Verwijder de pitten uit de granaatappel, snij het roodlof in fijne reepjes en hak de peterselie grof. Meng onder de biet- en knolselder noedels en voeg de dressing toe. Werk af met de krokante noten.