• 30min
  • 50g gehakte walnoten 
  • 4 bananen
  • 2 kl citroensap
  • 12 bolletjes bio vanille-ijs van De Trommelhoeve
  • 250 ml room
  • 100g suiker
  • 150g fondant chocolade
  1. Hak je walnoten en bak ze vervolgens goudbruin in een pan zonder vetstof. Voeg er de suiker en 1 el water aan toe. Roer tot een mooie notenkaramel. Wanneer de karamel klaar is, roer je er voorzichtig 100 ml room door en laat je het afkoelen.

  2. Pel de bananen, snij ze overlangs doormidden en leg ze in mooie kommetjes waarin je de Banana splits wil serveren. Besprenkel ze met een beetje citroensap, dan verkleuren de bananen niet. 

  3. Smelt de fondant chocolade au bain-marie samen met 3 el room . Ondertussen klop je de rest van de room op.

  4. Verdeel de bolletjes ijs over de kommetjes, giet de notenkaramelsaus en de chocoladesaus erover en werk af met een toefje zelfgemaakte slagroom.