• 30min

Een heerlijk herfstig aperitiefhapje, of gewoon voor op de boterham. 

- 1 aubergine

- 3 knoflookteentjes (gesneden)

- 1,5 eetlepel olijfolie

- zout

- peper

- garam masala kruiden

- 40g tahini

- 1 blik kikkererwten (uitgelekt 240g)

- limoensap

- koriander

- brood, toast of crackers (om erbij te serveren)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de aubergine in stukken en besprenkel met olijfolie en zout. Voeg ook de teentjes knoflook toe. Rooster vervolgens 30 minuten in de oven. 

  3. Laat afkoelen en doe de aubergine en de look in de blender samen met alle andere ingrediënten (behalve de koriander en limoenschijfje).

  4. Voeg in een serveerkommetje enkele korianderblaadjes toe en serveer met brood. Voor een extra beet kan je het brood roosteren of gebruik crackers. Werk af met een schijfje limoen.