• 15min
  • 4 personen

Aperitiefhapjes hoeven niet moeilijk of ongezond te zijn. Ook met enkele simpele ingrediënten kan je een ware smaaksensatie op tafel toveren.

- 2 Rijpe avocado’s
- ½ Limoen
- 2 Teentjes look
- 1 Rode ui
- 8 Kerstomaatjes
- ½ Frans brood of 4 boterhammen
- 1 Eetlepel gehakte koriander
- Bieslook
- Verse basilicum
- Peper
- Zout

  1. Begin met de bereiding van de guacamole. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal vervolgens het vruchtvlees eruit en plet het in kom met een vork. Let op dat je het niet helemaal pureert. Zorg ervoor dat er nog kleine stukjes overblijven.

  2. Voeg meteen limoensap toe uit een halve limoen en ook de look nadat je deze hebt fijngehakt. Roer het geheel om.

  3. Snijd de rode ui in kleine blokjes en voeg de helft toe aan het mengsel. Kruid af met peper, zout en lepel de gehakte koriander onder de guacamole.

  4. Toast het brood en besmeer royaal. Halveer de kerstomaatjes en beleg de bovenkant. Strooi er de rest van de rode ui over.

  5. Werk af met gesnipperde bieslook en blaadjes verse basilicum.