Zomerse erwtensoep met munt
- 40min
- 2 personen
1 ui
1 teentje look
600ml groente bouillon
450g groene erwten
20g munt
20g basilicum
1el olijfolie
2el plantaardige yoghurt
Zout
Peper
Citroensap
Neem een soepketel en verhit de olie. Snij de ui in kleine stukjes en pers de look. Laat even garen.
Voeg ongeveer driekwart van de erwten, bouillon, de helft van de munt en basilicum toe. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met wat zout.
Haal de soep van het vuur. Voeg de rest van de erwten, munt en basilicum toe en pureer met de mixer.
Verwarm de soep nog enkele minuutjes en schenk in kommen.
Meng de yoghurt met wat zout en citroensap en doe 1 eetlepel van het mengsel in de kommen alvorens te serveren. Werk eventueel af met nog een blaadje munt.