Wijnen zonder dierlijke stoffen of sulfieten

Las je onze decemberfolder al? Naast enkele mooie acties rond wijnen vertellen we je over sulfieten en beantwoorden we de vraag: is wijn sowieso vegan? Het antwoord is trouwens nee. Want vaak worden dierlijke producten gebruikt om wijn te klaren. Maar Het Natuurhuis zou Het Natuurhuis niet zijn als we voor jou niet een paar geweldige opties zonder dierlijke stoffen of sulfieten in de winkelrekken hebben staan!

Era – Montepulciano d’Abruzzo

Deze biologische wijn uit een Italiaans wijngebied ter hoogte van Rome heeft een expliciet bio vegan logo op zijn etiket. Volgens kenners is het een lekker soepele, rode wijn met hints van rood fruit als pruimen, kersen en bessen. Heerlijk bij typisch Italiaanse gerechten zoals pizza of pasta!

Camino Tinto & Blanco

De Camino Tinto is de Spaanse tegenhanger van de Montepulciano met een aroma van frambozen, kers en braambes. De smaak heeft een aangenaam fruitig palet, met fijne tannines die de nasmaak een beetje pit geven. Lekker bij stoofpotjes met olijven, tomaten en kruiden. Camino heeft trouwens ook een lekkere witte wijn, met heerlijke citrusgeuren en een tropische afdronk met tonen van groene mango en papaja.

Noemus Rioja

Deze heerlijk krachtige wijn komt uit de bekende Rioja streek in Spanje. De Noemus is een gladde wijn met een rijpe, sappige fruitsmaak en lange afdronk. Lekker bij rijke, volle (oven)gerechten.

African Star Merlot

Natuurlijk mag ook Afrika een duit in het zakje doen met de dieprode African Star. Deze wijn is perfect voor (winter)barbecues, picknicks, lichte lunches of fijnere diners. Schijnt ook lekker te zijn bij chocomousse …

Stellar Organics

Sulfieten worden vaak toegevoegd aan wijn als bescherming tegen schimmels en om de fruitige smaak te behouden. Heb je na het drinken van een glaasje vaak hoofdpijn, last van misselijkheid of spijsverteringsproblemen? Dan heb je waarschijnlijk geen geweldige kater, maar wel een allergische reactie op sulfieten. 

In ons gamma van Stellar Organics leef je je uit als je sulfieten wil mijden. Deze lekkere Zuid-Afrikaans biologische wijnen zijn fairtrade en vegan friendly! Je kan kiezen uit een krachtige Cabernet Sauvignon, een Shiraz, een biologische witte wijn en een lekker fruitige rosé.