Maak kennis met Annelies. Deze jonge deerne heeft al heel wat op haar palmares: zo volgde ze verschillende cursussen in holistische plantaardige voeding. Nu geeft ze kookworkshops onder de naam Nectar Foodstudio waarin ze mensen wil inspireren met gezonde, lekkere, veganistische gerechten. Lokaal en seizoensgebonden koken en kopen staat voorop, maar van een beetje experimenteren met exotische ingrediënten is ze niet vies. Annelies ontwikkelt maandelijks een vegan recept voor Het Natuurhuis, dat je ook in de verstoog kan vinden!

 

Annelies met salade rauwe rode biet en knolselder

Het recept van december

Na een herfstsalade van rauwe, rode biet en knolselder in oktober en een pastasalade met gremolata van boerenkool in november, overtuigt Annelies zelfs de grootste vleeseters tijdens het kerstdiner met een freekehsalade met linzen, venkel en sinaas als voorgerecht. 

Het advies van Annelies

Voor de dressing heb je een aantal eetlepels sap van (bloed)appelsienen nodig. In plaats van ze te persen, vang je het sap op terwijl je ze snijdt. Zo heb je ineens mooie partjes om je gerecht te decoreren. Dat doe je zo:

  • Snij de appelsienen in partjes (à vif) boven een kom zodat je het sap kan opvangen. Als alle partjes eruit zijn, knijp je de appelsien helemaal uit.

Wil je Annelies volgen? Dat kan hier.