Maak kennis met Annelies. Deze jonge deerne heeft al heel wat op haar palmares: zo volgde ze verschillende cursussen in holistische plantaardige voeding. Nu geeft ze kookworkshops waarin ze mensen wil inspireren met gezonde, lekkere, veganistische gerechten. Lokaal en seizoensgebonden koken en kopen staat voorop, maar van een beetje experimenteren met exotische ingrediënten is ze niet vies. Annelies ontwikkelt maandelijks een vegan recept voor Het Natuurhuis, dat je ook in de verstoog kan vinden!

 

Annelies met salade rauwe rode biet en knolselder

Het recept van oktober

In oktober maakt Annelies een herfstsalade van rauwe, rode biet en knolselder met lekkere zoete toetsen van granaatappelpitjes en gekarameliseerde walnoten. Het recept is voor vier personen, maar dat hangt ook een beetje af van de grootte van de knolselder en de rode biet. Bekijk het filmpje hierboven. 

Het advies van Annelies

Een granaatappel ontpitten is een hele kunst, zeker in een spierwitte keuken. Volgens Annelies zijn er 2 manieren:

  • niet spat-proof: even de granaatappel over de plank rollen zodat de pitjes al loskomen. Overlangs snijden en dan met de vlakke kant op je hand leggen en eens goed op meppen met een houten lepel
  • spat-proof: ook even rollen en overlangs snijden en dan in een kom met water in stukken breken en de pitjes eruit halen

Extra tip: de witte stukjes zeker niet weggooien, die zijn super gezond! 

Wil je Annelies volgen? Dat kan hier.