Begin februari is het nog te koud om je kinderen met een ‘ga eens buitenspelen!’ de deur uit te sturen, dus begin je beter goed voorbereid aan een weekje met kids. Heel wat gezinnen vertrekken dan ook op late skivakantie, maar wat doe je als je thuisblijft? Wij geven je graag enkele tips mee.

Kid on a tree

Wandelen in een sprookjeswereld

In Brasschaat kan je een fijne, lange toverwandeling maken. Het Sprookjespad is een belevenis voor een groep kindjes van 4 tot 7 en loopt door gemeentedomein De Mik. Het staat garant voor twee uur vol verhalen, liedjes, spelletjes en eerbied voor de natuur. Trommel dus wat vriendjes op en klik hier voor meer praktische informatie.

Hou iedereen de hele wandeling op de been met voldoende snacks. Spring even binnen met je eigen bakje of zakje en haal een voorraad noten uit onze bulkmuur. Ook gedroogde vruchten zoals rozijntjes, bessen, abrikozen, dadels … zijn heel ‘snackable’ en zorgen voor een energieboost.

Ook het Middelheimmuseum trekt de sprookjeskaart met de workshop ‘Er was eens’. In het atelier maken je kinderen hun eigen sprookjesverhaal met figuren die ze gezien hebben in het park. Het park en alle openluchtkunst zijn natuurlijk ook vrij te bezoeken. Kleed je lekker warm aan en maak er een gezellig uitje van. Maak je je zorgen over je weerstand? Spring even binnen in onze herboristerie voor wat tips!

Buitenkomen in Bokrijk

Elke zaterdag en zondag t.e.m. 25 februari is het Openluchtmuseum van Bokrijk open voor een fikse, winterse wandeling. Tussen 14u en 20u kan je genieten van een goede portie vitamine D, fonkelende sfeerverlichting en feeërieke aankleding van de historische gebouwen.

Zin in iets hartigs? Op woensdag 14 februari krijgen kinderen van 6 tot 12 een introductie in het maken van zuurdesempizzadeeg. Ze leren zelf het deeg maken, de pizza te vormen, beleggen en bakken in de houtoven van de Superette. Daarna kunnen ze zich uitleven in de speeltuin. Klik hier voor de workshop.

Houdt de kou je tegen? In onze Klean Kanteen drinkbussen neem je een warme drank mee, die zelfs uren later nog deugd doet. Deze BPA-vrije roestvrijstalen flessen zijn lekdicht en makkelijk open en dicht te draaien, ook voor kleine handjes.

Kindje in bibliotheek

Lezen, lezen, lezen

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie. Niet alleen bij kleine kindjes, maar ook bij kinderen die zelf al kunnen lezen. Zorg dus voor een grote stapel boeken. Zijn de boeken thuis allemaal verslonden? Richting bibliotheek dan maar! Check of jouw lokale bibliotheek een voorleesuurtje heeft.

Je kindjes helpen met hun concentratie zodat ze goed kunnen opletten? Kijk eens in ons assortiment haver en havermoutpap om de dag te beginnen. Havermout is namelijk rijk aan oplosbare vezels die je bloedsuikerspiegel stabiel houden. Zo voorkom je een piek, gevolgd door een daling die zorgt voor de bekende ‘dip’.